TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Зустріч спільноти практиків, що працюють у сфері громадянської освіти

Bringing together organizations working with civic education in Ukraine stor

25 січня на запрошення Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» відбулася чергова зустріч спільноти практиків, що працюють у сфері громадянської освіти.

На спільному обговоренні були присутні представники Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти, які озвучили найнагальніші потреби щодо реформування середньої освіти. У свою чергу ОБСЄ, Міжнародна амністія в Україні, Всеукраїнська асоціація  «Нова Доба», Всеукраїнський фонд «Крок за кроком», DOCCU, Центр освітніх ініціатив та інші організації, розповіли про свої актуальні проекти, озвучили основні напрямки діяльності, в яких третій сектор може зробити свій внесок у реформування середньої освіти та розвиток громадянських компетентностей. У результаті дискусії було виявлено багато спільних ідей та можливостей для співпраці.

Експерти Демократичної школи висловили свою підтримку і планують долучатися надалі за такими напрямками роботи (перелік неповний): участь у розробці державних стандартів, підтримка та розвиток творчої автономії вчителя, онлайн курси та розробка навчальних матеріалів із наскрізної громадянської компетентності (для учителів, адміністрації, батьків та учнів). Також було озвучено потребу інформування ширшого кола громадськості про принципи, які стоять за реформою середньої освіти, зокрема, лобіювання спільних напрацювань.

Присутні погодились, що зустрічі спільноти практиків для більшої ефективності повинні відбуватися кожні 2-3 місяці і висловили сподівання, що до них приєднається ширше коло організацій та ініціатив, які займаються громадянською освітою. Орієнтовно, наступна така зустріч відбудеться наприкінці березня 2018 року.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot 2024

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда