TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Візит Голови Парламенту Норвегії до київської школи № 292

DSC 1822 

19 вересня  відбувся візит Голови Стортингу (Парламенту)  Королівства Норвегії Тоне Вілхелмсен Трьоен до Київської школи №292 імені гетьмана України Івана Мазепи. У складі норвезької делегації були  присутні:  Заступник Голови Стортингу Мортен Волд, Надзвичайний і Повноважний Посол Уле Тер’є Хорпестад та інші представники парламенту Норвегії.  Під час спільної  розмови з адміністрацією школи, учнями та вчителями, говорили про участь школи у Програмі, її досягнення і проблеми на шляху до демократичних перетворень. У неформальній атмосфері пройшла спільна  дискусія на теми: учнівського самоврядування, співпраці з громадою, демократії у школі.

У цьому році Школа проводить вибори президента учнівського  парламенту, саме тому основною  темою обговорення  стала організація демократичних виборів та формування ефективної команди. Адже саме напрямок шкільного самоврядування обрала школа для покращення під час участі у Програмі «Демократична школа».

Учні ділилися своїми думками про демократичні процеси, питали  поради у представників Стортингу щодо організації  ефективної шкільної команди демократичним шляхом.

«У першу чергу ми орієнтуємось на наших учнів, саме вони задають  тон змін у школі», -коментує директорка школи Ольга Слободянюк.

«Демократія не виникає одразу, ми будуємо її день за днем і крок за кроком. Розвиток демократії  саме у діалозі, у дискусії яка відбувається зараз…», – зазначила Тоне Вілхелмсен, Голова Стортингу Королівства Норвегії

Випускники школи також долучилися до обговорення і на власному прикладі  продемонстрували, що зміни можливі завдяки наполегливій роботі та  вірі в успіх, вже навчаючись в університеті вони очолюють студентський парламент і мають вплив на прийняття рішень.

Школа № 292 бере  участь у третьому циклі Програми підтримки освітніх реформ “Демократична школа”, яку підтримує Міністерство закордонних справ Норвегії.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot 2024

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда